Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης 112, 166, 199
Υπεύθυνος Επιχειρήσεων: 6946794300
eodlakonias@gmail.com

Δελτίο Τύπου Πυρκαγιών

Δελτίο Τύπου Πυρκαγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας στάθηκε δίπλα στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού μας, όπως ανελλιπώς κάνει από την ίδρυσή της 16 χρόνια τώρα.

Από την πρώτη μέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην Καστάνια Δήμου Ανατολικής Μάνης επιχειρούσε καθημερινά από 3 έως 16 Αυγούστου 2021 με τα παρακάτω μέσα και μέλη:

  • Το ΦΙΧ όχημα της ομάδας ΑΚΜ7253 με βυτίο 1 τόνου και αντλία
  • Το ΦΙΧ όχημα μέλους της ομάδας ΑΚΖ8395 με βυτίο 0,8 τόνου και αντλία
  • Το ΦΙΧ όχημα μέλους της ομάδας ΑΚΗ9346 με βυτίο 1 τόνου και αντλία
  • 27 μέλη (πληρώματα οχημάτων, πεζοπόρο τμήμα με 6 επινώτιους πυροσβεστήρες και σκαπτικά εργαλεία) με καθημερινή παρουσία σε βάρδιες ή και ταυτόχρονα σε όλο το εύρος της καιγόμενης περιοχής.

H ομάδα μας επιχείρησε στα χωριά Καστάνια, Σελεγούδι, Μονή Παναγίας Γιάτρισσας, Άγιο Νικόλαο, Κόκκινα Λουριά, Μέλισσα, Μαραθέα, Καρυούπολη, Καρέα, Γέρμα, Δεσφίνα, Κονάκια, Καρβελά, Παράκαμψη Γυθείου, τόσο σε πυρόσβεση όσο και με πεζοπόρο τμήμα στις αναζωπυρώσεις. Επίσης υποστήριξε τον Δήμο Ανατολικής Μάνης στην ετοιμότητα για εκκένωση του γηροκομείου Γυθείου και στην διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους/στις κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή Περιφερειακών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αντιπύραρχο Αθανάσιο Κολυβήρα για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας Γεώργιο Αλικάκο και τους Διοικητές των Π.Υ. Γυθείου, Κωνσταντίνο Γραφάκο και Π.Υ. Αρεόπολης Ευάγγελο Γεωργιάκη καθώς και τους/τις πυροσβέστες για τον αγώνα που έδωσαν.

Ευχαριστούμε θερμά την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας Μαρία Καλοΐδου για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη.

Και σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση η ομάδα μας δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη μπροστά στη τεράστια καταστροφή του τόπου μας.

Οι άνθρωποι και οι περιουσίες που επλήγησαν θα χρειαστούν επί μακρόν την βοήθεια τόσο του κράτους όσο και της κοινωνίας για να ορθοποδήσουν.