Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης 112, 166, 199
Υπεύθυνος Επιχειρήσεων: 6946794300
eodlakonias@gmail.com

Τέσσερα μέλη μας στην διασωστική αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην σεισμόπληκτη Τουρκία

Τέσσερα μέλη μας στην διασωστική αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην σεισμόπληκτη Τουρκία

Το Παράρτημά μας δεν μπορούσε παρά να ανταποκριθεί στο αίτημα της κεντρικής διοίκησης να συσταθεί διεθνής αποστολή που θα συνδράμει στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας.
Το ζητούμενο της αποστολής ήταν να είναι τελείως αυτόνομη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, σίτιση και διαμονή για 10 μέρες τουλάχιστον.
Η πόλη που τελικά  ορίστηκε ότι θα δουλέψουμε ήταν η πόλη Αντιγιαμάν της ανατολικής Τουρκίας.
Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν με την άφιξή μας εκεί κατευθείαν, πριν καλά καλά εγκατασταθούμε. Η συνεργασία με τις αρχές ήταν άψογη και η αγάπη του κόσμου και των αρχών συγκινητική. Η οργάνωση του κρατικού μηχανισμού σε πολύ καλό επίπεδο αναλόγως της έκτασης της καταστροφής.
Συνεπιχειρήσαμε με πολλές διεθνείς αποστολές και από τα σημεία που εργαστήκαμε τρεις άνθρωποι βγήκαν ζωντανοί από τα ερείπια.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ως εθελοντές είχαμε την ευκαιρία (που μας δόθηκε ως αναγνώριση της πολύχρονης εκπαίδευσης και ετοιμότητάς μας, σε συνάρτηση με το αναντίρρητο αίσθημα αλληλεγγύης και ευθύνης που μας διακρίνει) να συμμετέχουμε σε αποστολή εκτός των συνόρων και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε ένα δοκιμαζόμενο λαό.