Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης 112, 166, 199
Υπεύθυνος Επιχειρήσεων: 6946794300
eodlakonias@gmail.com

Συμμετοχή στην Διακλαδική Άσκηση “ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΘΥ 2023”

Συμμετοχή στην Διακλαδική Άσκηση “ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΘΥ 2023”

Η ομάδα μας, αποδεχόμενη την πρόσκληση του Διοικητή της ΠΥ Γυθείου Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Γραφάκου, συμμετείχε στην  Διακλαδική Άσκηση “ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΘΥ 2023”. Την διοργάνωση έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου σε συνεργασία με το ΠΜΣ “Παγκόσμια Υγεία και Ιατρική των Καταστροφών” της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποιήθηκε στο Βαθύ Γυθείου, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2023.

Το σενάριο αφορούσε το ξέσπασμα μεγάλης πυρκαγιάς σε τουριστική παραθαλάσσια περιοχή, εκκένωση ξενοδοχείου, αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος, εγκαυματιών και περισυλλογή πολιτών από την θάλασσα.

Έλαβαν μέρος 20 μέλη μας με 2 οχήματα. Η πρώτη ομάδα ανέλαβε ρόλο απεγκλωβισμού και μεταφοράς σε ασθενοφόρο τραυματία τροχαίου ατυχήματος. Η δεύτερη ομάδα ανέλαβε την κατάσβεση εστίας ¨πυρκαγιάς” σε ένα από τα ενεργά μέτωπα που περιλάμβανε το σενάριο της άσκησης. Η τρίτη ομάδα ανέλαβε ρόλο “τραυματιών” που κατέφυγαν στην θάλασσα.

Η διακλαδική άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, στελεχών της Λακωνίας, των Ενόπλων Δυνάμεων του ΚΕΕΜ Σπάρτης, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, του Λιμεναρχείου Γυθείου, του ΕΚΑΒ, των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Σπάρτης, Ευρώτα και Αν. Μάνης, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λακωνίας, καθώς και του συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Λακωνίας.

Στο δεύτερο μέρος της άσκησης, την υγειονομική φροντίδα των τραυματιών και άλλων πολιτών ανέλαβαν  Ιατροί του Μ.Π.Σ. παγκόσμια υγεία και ιατρική των καταστροφών, σε συνεργασία με ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, των Κέντρων Υγείας Γυθείου και Αρεόπολης και από νοσηλευτικές μονάδες Αθηνών και Λακωνίας.

Περισσότερα εδώ:https://www.fireservice.gr/el_GR/-/diakladike-askese-pyranthos-bathy-2023-sto-gytheio-lakonias