Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης 112, 166, 199
Υπεύθυνος Επιχειρήσεων: 6946794300
eodlakonias@gmail.com

Εκπαίδευση BLS-AED – Τεχνικές διάσωσης & επιβίωσης στην θάλασσα

Εκπαίδευση BLS-AED – Τεχνικές διάσωσης & επιβίωσης στην θάλασσα

Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων “ΚΑΒΟ ΜΑΛΙΑΣ”, εκπαιδευτές/τριες της ομάδας μας μετέβησαν στην Νεάπολη Λακωνίας προκειμένου να εκπαιδεύσουν τα μέλη του συλλόγου στην Βασική Υποστήριξη Ζωής με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (B.L.S.-A.E.D.) και σε τεχνικές επιβίωσης και διάσωσης ναυαγών. Το Σάββατο το απόγευμα, στην παραλία της Νεάπολης έγινε παρουσίαση μη ναυαγοσωστικής διάσωσης και επίδειξη σωστικών μέσων σκαφών. Η θεματολογία αφορούσε τις παρακάτω τεχνικές:

  1. Με την φωνή και σήμα, κάνοντας σινιάλο για να τον ενθαρρύνουμε να έρθει προς το μέρος μας.
  2. Με έκταση του χεριού ή κάποιο αντικείμενο προς το θύμα (πχ πετσέτα, ομπρέλα).
  3. Με ρίψη αντικειμένου που μπορεί να πιάσει το θύμα (π.χ. σκοινί, σανίδα, σωσίβιο, μπάλα).
  4. Με την χρήση οποιοδήποτε είδος πλωτού μέσου (πχ σωστική σανίδα, στρώμα θαλάσσης, βάρκα με κουπιά, jet ski, ταχύπλοο σκάφος).
  5. Με βοήθημα προσεγγίζοντας κολυμπώντας προς το θύμα σε απόσταση ασφαλείας 2 μέτρων και χρήση βοηθήματος (πχ, πετσέτα, μπλούζα, σωσίβιο, σανίδα).

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το πιστοποιημένο σεμινάριο στην Βασική Υποστήριξη Ζωής με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (B.L.S.-A.E.D.) το οποίο συμμετείχαν και πιστοποιήθηκαν 20 άτομα.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θεόδωρο Λύρα καθώς και τα μέλη για την συμμετοχή τους και για την φιλοξενία τους. Παραμένουμε στην διάθεσή τους και για επόμενες εκπαιδεύσεις.