Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης 112, 166, 199
Υπεύθυνος Επιχειρήσεων: 6946794300
eodlakonias@gmail.com

Δωρεά ατομικών μέσων προστασίας και εξοπλισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δωρεά ατομικών μέσων προστασίας και εξοπλισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε παράδοση μέσων ατομικής προστασίας και εξοπλισμού στις ενταγμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  εθελοντικές ομάδες της Λακωνίας. 

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λακωνίας κ. Νίκωνα Τζινιέρη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Θεόδωρου Βερούτη, του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου  κ. Βασιλείου Χαντζή  και της Προϊσταμένης του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Λακωνίας κ. Μαρίας Καλοΐδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παράρτημα Λακωνίας, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την θετική ανταπόκρισή τους στο αίτημα του παραρτήματός μας για προμήθεια ατομικού εξοπλισμού δασοπυρόσβεσης (πυράντοχες στολές και μπότες).  Απέδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και υλοποίησαν τη δέσμευσή τους για παροχή εξοπλισμού, κατά τη διάρκεια της μάχης με τις φλόγες στην Ανατολική Μάνη τον Αύγουστο του 2021 όπου επιχειρούσαμε καθημερινά επί 17 ημέρες με τους εκπαιδευμένους στην δασοπυρόσβεση εθελοντές μας.

Η προσφορά αυτή μάς καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικούς στο πεδίο της δασοπυρόσβεσης καθώς αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των εθελοντών που μπορούν να επιχειρήσουν με ασφάλεια κατά την διαδικασία κατάσβεσης των πυρκαγιών και αποτελεί επιπλέον κίνητρο για ένταξη νέων εθελοντών/τριών στην προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.