Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης 112, 166, 199
Υπεύθυνος Επιχειρήσεων: 6946794300
eodlakonias@gmail.com

Βασικό Σχολείο

Β.Σ. Γνώσεων Διάσωσης 2019

Σας ενημερώνουμε ότι το Παράρτημά μας πρόκειται να οργανώσει Βασικό Σχολείο Γνώσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για το 2019. 

Το σχολείο θα διεξαχθεί από κοινού με το παράρτημα της Αρκαδίας σε διάφορες τοποθεσίες των δύο νομών. Όπου απαιτείται μετακίνηση εκτός Σπάρτης αυτή θα γίνεται οργανωμένα και έπειτα από ομαδικό συντονισμό. Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο Σαββατοκύριακα και κάποιες καθημερινές (Δευτέρα – Τετάρτη) απογεύματα. Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα βγει έπειτα από συνεννόηση με τους εκπαιδευτές της κάθε θεματικής ενότητας λαμβάνοντας υπ’ όψη την δυνατότητα μετακίνησης τους προς το παράρτημά μας από την Κεντρική Διοίκηση. Προσπάθειά μας είναι το ωρολόγιο πρόγραμμα να είναι όσο το δυνατόν πιο βατό για το ευρύ κοινό (όχι σε ωράριο καταστημάτων). Η Βασική εκπαίδευση κάθε εθελοντή είναι βατή σε όλους ανεξαρτήτου ηλικίας, σωματικής διάπλασης, φυσικής κατάστασης και μορφωτικού επιπέδου. Είναι μία εκπαίδευση που μας διδάσκει πώς μπορούμε να προστατευτούμε οι ίδιοι σε μία έκτακτη κατάσταση, μας διδάσκει την επιβίωση σε βουνό και υγρό στοιχείο, μας διδάσκει να μπορούμε να υποστηρίξουμε μία ζωή σε ένα επείγον ιατρικό περιστατικό. Ολοκληρώνοντας την βασική εκπαίδευση ενσωματώνεται κανείς στην Ομάδα και προσφέρει τις εθελοντικές του υπηρεσίες προς την κοινωνία ανάλογα με τις δυνατότητές του. Με το πέρας του βασικού σχολείου δίνεται η δυνατότητα στους εθελοντές να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα που θα επιλέξουν!

Να σημειωθεί πως για να παρακολουθήσει κάποιος την εκπαίδευση πχ για το Υγρό Στοιχείο στα πλαίσια του Βασικού Σχολείου Διάσωσης δεν χρειάζεται να έχει κολυμβητικές ικανότητες μιας και αυτό που θα διδαχθεί είναι οι ενέργειες που θα πρέπει να κάνει για να σωθεί πχ σε ένα ναυάγιο ή να σώσει κάποιον με μη ναυαγοσωστική διάσωση (από στεριά).

Το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί είναι το εξής: 

12-13 Οκτωβρίου 2019 (Σαββατοκύριακο) ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. (ΣΠΑΡΤΗ)

19-20 Οκτωβρίου 2019 (Σαββατοκύριακο)ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (ΣΠΑΡΤΗ)

Τετάρτη 23/10/19 (απόγευμα): «Μαζικές Καταστροφές»(Θεωρία, Σπάρτη, πιθανή τοποθεσία: έδρα Παραρτήματος)

Σάββατο – Κυριακή 2-3 /11/19: «Μαζικές Καταστροφές»(θεωρία και πρακτική εξάσκηση, Σπάρτη)

Τετάρτη 6/11/19 (απόγευμα): «Ορεινή Διάσωση»Δευτέρα 11/11/19 (απόγευμα): «Ορεινή Διάσωση»

Τετάρτη 13/11/19 (απόγευμα): «Ορεινή Διάσωση»(Θεωρία και μικρή πρακτική εξάσκηση στην Σπάρτη, πιθανή τοποθεσία: έδρα Παραρτήματος)

Σάββατο-Κυριακή 16-17/11/2019 «Ορεινή Διάσωση» με διανυκτέρευση στο καταφύγιο Ταϋγέτου.

Τετάρτη 20/11/19 (απόγευμα): «Υγρό Στοιχείο»(Θεωρία , Σπάρτη, πιθανή τοποθεσία: έδρα Παραρτήματος)

Σάββατο 23/11/19: «Υγρό Στοιχείο»(Θεωρία , Τρίπολη, πιθανή τοποθεσία Αγία Τριάδα Τρίπολης) 

Κυριακή 24/11/19: «Υγρό Στοιχείο»(πρακτική, Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρίπολης)

Τετάρτη 27/11/19 (απόγευμα): «Πρώτες Βοήθειες»Δευτέρα 02/12/19 (απόγευμα): «Πρώτες Βοήθειες»

Τετάρτη 04/12/19 (απόγευμα): «Πρώτες Βοήθειες»(Θεωρία , Σπάρτη, πιθανή τοποθεσία: έδρα Παραρτήματος)

Σάββατο -Κυριακή 7-8/12/19: ολοκλήρωση Βασικού Σχολείου με υπολειπόμενες θεματικές (μετεωρολογία, προσανατολισμός, τηλεπικοινωνίες, πρακτική εξάσκηση – δοκίμια, πρακτικά σενάρια) με διανυκτέρευση στο Δασικό Χωριό στα Δολιανά Αρκαδίας.

*Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί, λόγω εκτάκτων αναγκών/γεγονότων.

Το κόστος του βασικού Σχολείου Γνώσεων είναι 50 ευρώ και η παρακολούθηση για την επιτυχή ολοκλήρωσή του είναι υποχρεωτική.

Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται:

  • Ηλεκτρονικό Εγχειρίδιο Βασικών Γνώσεων περιεχομένων, Ορεινής Διάσωσης, Υγρού Στοιχείου, Μετεωρολογίας, Μαζικών καταστροφών και Τηλεπικοινωνιών
  • Ηλεκτρονικό Εγχειρίδιο Βασικών Γνώσεων Πρώτων Βοηθειών
  • Μπλούζα (T-Shirt) Εθελοντή Διασώστη

Αν θες και εσύ λοιπόν να κάνεις την διαφορά, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για να σου δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι: https://forms.gle/FbZroTQToeW7ybRN8 

Σημαντική Ενημέρωση!

Στα πλαίσια του Βασικού Σχολείου τα πρώτα δύο Σαββατοκύριακα (12-13 Οκτωβρίου και 19-20 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθούν ως ανοιχτές διημερίδες για όλους! 

Η συμμετοχή στις εν λόγω διημερίδες είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν γεννά καμία περαιτέρω υποχρέωση. Άρα μαζί με εσάς που θα έχετε επιλέξει να ενταχθείτε στο δυναμικό της ομάδας, συνεχίζοντας μετά από αυτές την εκπαίδευση σας μπορείτε εκεί να φέρετε και φίλους ώστε να ενημερωθούν για θέματα ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ. 

Αν πάλι για οποιοδήποτε λόγο δε θέλετε ή δεν καταφέρετε λόγω προγράμματος να συνεχίσετε την εθελοντική προσφορά μέσα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης τότε ως ευαισθητοποιημένος πολίτης αυτά τα δύο Σαββατοκύριακα θα είναι η ευκαιρία σας για μια σωστή ενημέρωση !

Είμαστε στην διάθεση σας να σας λύσουμε οποιαδήποτε άλλη απορία και να σας βοηθήσουμε να ενταχθείτε στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Αν έχετε τον οποιοδήποτε ενδοιασμό ή προσωπικό πρόβλημα που θα θέλατε να εξετάσουμε εξατομικευμένα μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας!

Τηλέφωνα επικοινωνίας:6973775293 – 6945414466

Ενημερώσεις, τροποποιήσεις θα σας αποστέλλονται με γραπτό μήνυμα (sms) στο κινητό τηλέφωνο και στο email που δηλώσατε στην φόρμα εγγραφής.

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας!